Aki már építkezett:

Statisztikáink szerint a felnőtt korú lakosság 90%-a saját lakásban él, vagy szeretné az életét leélni.

Ez nagy üzlet az építőiparnak, de nagy tehertétel annak, aki egy élet munkájával építi fel saját otthonát.

Arra szinte senkinek nem állnak rendelkezésre megfelelő források, hogy saját házát ún. kulcsrakész állapotban kapja meg. Építési szokásainkban általában vagy saját magunk vagyunk építkezésünk "generálkivitelezői" vagy izgatottan asszisztáljuk végig, pl. egy lakóparkban otthonunk felépítését.

Mindegyik változat komoly anyagi és fizikai megterhelést okoz. Nagyon jól tudjuk, hogy a mondás így szól: "az első házat ellenségünknek építsük, a másodikat semleges személynek, a harmadikat barátunknak, negyediket magunknak".

Mivel általában nem professzionista tervezőnek, vagy generálkivitelezőnek születünk, óhatatlanul hibákat vétünk. (vagy a profit maximalizáció oltárán, hibát vétenek azok, akik otthonunkat építették.)

De ne legyenek illúzióink: az "átlagos" generálkivitelezők sem rendelkeznek azzal a szakmai tudással, ami szükséges, az új és modern építőanyagok szakszerű beépítéséhez. Tevékenységüket sokszor ésszerűtlen irányítás és szervezetlenség is rontja.

Ha a hiba már megtörtént, ne tetézzük a bajt azzal, hogy az ún. "mesterre" bízzuk helyreállítását.

Ez hatványozottan igaz a nedvesedési és penészedési problémákra.
(Katt: Országos Közegészségügyi Intézet penészvizsgálati eredmények)

A Tisztelt Olvasó jó helyen jár itt, diagnosztikai felszereltségünk, amely egyedülálló országunkban, lehetővé teszi a hibák szakszerű felderítését.

Tehát aki már építkezett, vagy kész lakást vásárolt, és ennek során beázási, vagy penészedési problémája van, célszerű, ha a probléma keletkezésének felderítésével kezdi, amelyben a legjobb partnerei mi lehetünk.